Ingrediënten

  2 grote gekookte bietjes
  200 gram gemengde sla
  1 sjalotje
  3 eetlepels olijfolie
  1 theelepel (appel)azijn
  1 theelepel vloeibare honing
  1 theelepel Dyonmosterd
  4 maatjesharingen
  4 theelepels creme fraiche
  6 sprietjes bieslook

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Benodigdheden: meloenbolletjeslepel.

Sjalotje pellen en fijnsnipperen. In kommetje azijn, olie, honing en mosterd tot sausje kloppen. Sjalotsnippers erdoor mengen en op smaak brengen met zout en peper. Haring in schuine repen van 2 a 3 cm snijden. Bietjes pellen en hieruit met meloenbolletjeslepel kleine bolletjes steken.
Sla mengen met helft van het sausje en over vier borden verdelen. Haring op sla leggen. Bietenballetjes hierover verdelen en rest van sausje om sla sprenkelen. Elk bordje garneren met 1 theelepel creme fra?che. Bieslook boven bordjes fijnknippen.