Ingrediënten

  300 gram gekookte ham
  1 blaadje gelatine
  zout
  1 eetlepel olijfolie
  100 gram croutons
  1/3 bosje bieslook
  1 venkel
  300 ml slagroom
  180 ml kippenbouillon
  300 gram rauwe ham
  evt rucola en tuinkers

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Week de gelatine in koud water. Maal beide hamsoorten fijn in de keukenmachine of met een staafmixer. Breng de kippenbouillon aan de kook, haal hem van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Voeg de hete bouillon aan de ham toe en maal nog ca 3 minuten verder. Druk de massa door een fijne zeef en laat hem afkoelen. Klop de slagroom lobbig. Spatel hem voorzichtig door de afgekoelde hammassa en laat het geheel minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Schaaf de venkel in zeer fijne reepjes. Hak de bieslook fijn op enkele sprietjes na (deze zijn voor de garnering). Meng de croutons met de venkel en gesneden bieslook en de olijfolie. Breng op smaak met een snufje zout. Leg de ham-mousse met behulp van een warme lepel op het bord. Leg de venkelsalade op de borden en garneer met de bieslook en eventueel wat rucola en tuinkers.