Ingrediënten

  400 gram gegrilde achterham
  200 gram gorgonzola
  1 ei
  200 gram geraspte kaas
  peper
  1 bekertje creme fraiche. 125 ml
  2 blikjes super croissantdeeg a 340 gram

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden. Bakplaat invetten, afmeting van de taart wordt 30 x 40 cm. Is de bakplaat langer, dan maak je een opstaande rand van dubbelgevouwen aluminiumfolie, waarmee je de bakplaat op maat maakt.
Ham fijnsnipperen, 100 gram hamsnippers achterhouden. In kom gorgonzola fijnprakken, ei erboven breken, toevoegen: rest van de hamsnippers, geraspte kaas, creme fraiche en peper. Bakplaat bekleden met croissantdeeg, 30 x 40 cm. naden tegen elkaar drukken. Met een vork gaatjes in de bodem prikken.
Over de taartbodem het kaas-hammengsel strijken. In het midden van de oven de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Achtergehouden hamsnippers erover strooien en de taart laten afkoelen.