Ingrediënten

  2 eetlepels gehakte peterselie
  200 ml warme bouillon
  zout en peper
  50 gram geraspte Pecorino
  50 gram ricotta
  1 eetlepel pijnboompitten
  1 eetlepel olijfolie
  50 gram gemengde paddestoelen
  1 teentjes knoflook
  4 flinke rode uien

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Pel de uien, snij de bovenste kapjes eraf en ook de worteltjes aan de onderkant (zo blijven ze goed rechtop staan). Hol de uien uit maar niet te veel (met bijv. een meloenbolletjeslepel). De uiwand moet vrij dik blijven. Hak het binnenste van de uien grof. Pel en hak de knoflook. Kook de uitgeholde uien en de kapjes 10 minuten in lichtgezouten water en laat ze omgekeerd uitlekken in een vergiet. Veeg de paddenstoelen schoon en snij ze in stukjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gehakte ui, knoflook, paddenstoelen en pijnboompitten goudbruin. Neem de pan van het vuur en roer de ricotta en pecorino erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Vul de uien met dit mengsel en leg de kapjes erop. Zet de uien naast elkaar in een goed passende ovenschaal. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schenk de bouillon over de uien. Bak de uien nog 20-25 minuten in de oven. Serveer ze bestrooid met de peterselie.