Ingrediënten

  4 courgettes
  12 zwarte olijven
  10 ansjovisfilets (blikje)
  100 gram broodkruim
  klein scheutje melk of witte wijn
  1 teentje knoflook
  1 eetlepel gehakte marjolein
  1 eetlepel gehakte peterselie
  versgemalen zwarte peper
  olijfolie

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de courgettes in de lengte en hol ze uit. Snij het vruchtvlees, de zwarte olijven en de ansjovis fijn. Week het broodkruim in een heel klein beetje melk of witte wijn. Pel en pers de knolfook. Meng de kruiden, knoflook en peper met de geahakte courgette, olijven, ansjovis en brood goed door elkaar. Vul de uitgeholde courgettes met dit mengsel en zet in een ovenschaal. Bedruppel ze met wat olijfolie en zet ze 20 minuten in het midden van de oven.