Ingrediënten

  4 grote courgettes, totaal 750 gram
  120 gram mager buikspek
  100 gram mascarpone
  tijm
  marjoraan
  geraspte Grana Padano
  4 eetlepels paneermeel
  olijfolie
  zout en peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Spoel de courgettes af, verwijder de uiteinden, verdeel elke courgette in 2-3 stukken en hol deze uit (gaat heel makkelijk met een appelboor).
Pureer het spek in de keukenmachine en roer er vervolgens 4 eetlepels geraspte kaas, 4 eetlepels paneermeel, fijngehakte tijm en marjoraan door. Maak van het mengsel rolletjes die precies in de uitgeholde stukjes courgette passen. Leg ze vervolgens op een laagje mascarpone in een ovenschaal. Bestrooi de courgettes met zout, peper, veel geraspte Grana Pardano, schenk er wat olijfolie overheen en zet ze ongeveer 30 minuten in de oven op 180 graden.
Serveer ze lauwwarm.