Ingrediënten

parmezaanse kaas
  ui
  olijfolie
  Courgets
  pijnboompitjes
  spinaziemengsel
  zout en peper
  knoflook

Bereidingswijze

Hoofdgerecht voor 4 personen. Ingrediënten: 4 grote courgette? fijngehakte grote ui 4 teentjes knoflook 1 pot gesneden bladspinazie 30 gram pijnboompitjes 75 gram vers geraspte Parmezaanse kaas Peper, olijfolie Bereiding: Snijd de courgette?s in de lengte doormidden en schep de zaadjes er met een theelepel uit. Kook de courgettehelften in ruim kokend water en zout in 5 tot 8 minuten beetgaar en laat ze uitlekken. Verwarm de oven voor tot 220 graden. Maak intussen de vulling. Pel en snipper de ui, fruit de ui met de uitgeperste knoflook in een hapjespan met een beetje olijfolie in circa 3 minuten op zacht vuur. Voeg de spinazie toe en verwarm op zacht vuur. Breng op smaak met peper en zout. Vul de courgettehelften met het spinaziemengsel en strooi er de geroosterde pijnboompitjes en de parmezaanse kaas over. Bak de courgette?s in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin. Te combineren met rijst of pasta.