Ingrediënten

  600 gram aubergines (ongeveer 2 middelgrote)
  3 sjalotjes, gesnipperd
  1/2 bosje munt, fijngehakt
  1/2 bosje koriander, fijngehakt
  2 roma-tomaten, zonder zaadjes, fijngehakt
  2 eetlepels citroensap
  2 rode pepertjes, fijngesneden
  1 theelepel korianderzaad, geroosterd in een droge koekenpan
  1 theelepel mosterdzaad, geroosterd in een droge koekenpan
  2 eetlepels olijfolie
  zeezout

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Prik met een vork gaatjes in de aubergines. Leg ze op bakpapier of folie op een rooster. Verwarm de grill voor en leg de aubergines eronder, op ca 15-20 cm afstand van het grill-element.
Draai ze telkens om als de bovenkant zwartgeblakerd is. Laat enigszins afkoelen en verwijder de schil. Prak het vruchtvlees in een kom met een vork. Voeg de rest van de ingredi?nten toe en breng op smaak.

Lekker met naan of papadums, of als bijgerecht bij een curry.