Ingrediënten

  1 eetlepel kaneel
  4 stevige Elstar appels
  2 dl ciderwijn
  1 eetlepel citroensap
  2 eetlepels suiker
  1 bekertje creme fraiche 125 gram

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Appels schillen en elk in 8 partjes snijden. In pan cider met citroensap aan de kook brengen. Appelpartjes toevoegen en in ca. 8 minuten tegen de kook aan zacht laten worden, terwijl ze wel heel blijven. Met een schuimspaan de appelpartjes uit de pan nemen, even laten uitlekken en op een bord scheppen. Laten afkoelen.
Pocheervocht op hoog vuur in ca. 5 minuten tot 1 dl laten inkoken. Kaneel en creme frache erdoor roeren. Saus opnieuw verwarmen en eventueel ietsl laten inkoken tot hij goed van dikte is. Intussen appelpartjes op 4 borden als een bloem rangschikken. Kaneelsaus erover schenken. Eventueel garneren met een muntblaadje.