Ingrediënten

  4 courgettes
  2 aubergines
  2 eetlepels rode wijnazijn
  enkele blaadjes of takjes verse oregano of tijm
  1 gele paprika, in dikke repen
  2 eetlepels olijfolie, plus wat extra om te bestrijken
  250 gram kastanjechampignons

Bereidingswijze

Extra nodig: grillpan, plasticfolie Voor 8 personen. Snij de aubergines en courgettes over de lengte in dunne plakken van 3-4 mm, snij ze niet de dun, want dan breken ze tijdens het grillen. Snij grote champignons in plakjes, laat kleine heel. Verhit een grillpan tot heet voor. Bestrijk de aubergines met flink wat olijfolie en gril ze tot ze gaar zijn en mooie grillstrepen hebben. Leg ze in een schaal en dek die af met plasticfolie (zo stomen ze nog even na en worden ze nog zachter). Gril de courgette en paprika op dezelfde manier, voeg ze toe aan de aubergines en dek telkens af met het folie. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de champignons al omscheppend enkele minuten tot ze bruin zijn en hun vocht verliezen. Breng op smaak met zout en peper. Schep de champignons bij de andere groenten, meng de azijn, oregano of tijm en wat zout en peper erdoor, laat 1 uur marineren. Schep de groenten op een schaal en verdeel er de sappen over. Garneer met wat oregano of tijm.