Ingrediënten

  2 bosuitjes
  zwarte peper uit de molen
  250 gram ossenhaas
  0.5 deciliter limoensap
  1 deciliter donkere sojasaus
  3 tenen knoflook uit de knijper
  1theel gerapte gember
  1 eetlepel arachideolie
  1 doos tuinkers

Bereidingswijze

Voor vier personen.
Bestrooi de ossenhaas met zwarte peper en bak hem rondom bruin in de hete arachideolie.De biefstuk moet van binnen rauw blijven.Maak de marinade van gember,de knooflook,de sojasaus en het limoensap.Marineer de ossenhaas hierin een aantal uren. Draai hem van tijd tot tijd om.
Snij de bosuitjes in dunne reepjes van 4 centimeter.Knip de tuinkers van de steeltjes en vermeng ze met de bosuitjes.Snijd dunne plakjes van de gemarineerde ossenhaas en verdeel deze over 4 borden.Stooi de bosui en de tuinkers erover en druppel er een beetje van de marinade er omheen.