Ingrediënten

  klein bosje basilicum
  3 eetlepels extra vergine olijfolie
  snufje chilivlokken
  dunne sliertjes schil van 1 citroen
  4 bolletjes mozzarella van elk 125 gram
  12 plakjes parmaham
  zout en zwarte peper

Bereidingswijze

Voor 6 personen.

Laat de bolletjes mozzarella uitlekken, scheur ze in grove stukken en doe ze in een kom. Scheur de basilicum in stukjes (hoe wat basilicum achter) en voeg ze samen met de olijfolie, citroensliertjes, chilivlokken en zout en peper toe aan de mozzarella. Schep de mozzarella hiermee om en laat hem een nacht marineren in de koelkast zodat alle smaken goed kunnen intrekken. Neem een paar uur voor je hem wilt serveren uit de koelkast.

Leg de plakjes parmaham op een bord of schaal en verdeel de mozzarella hierover. Strooi er nog wat basilicum over.