Ingrediënten

  2 teentjes knoflook
  1/2 citroen
  2 gele paprika
  2 groene paprika
  2 rode paprika
  1 stukje chorizo in plakjes
  zout en peper
  4 eetlepels olijfolie
  1 eetlepel kappertjes

Bereidingswijze

Voor 10-12 personen.
Grill voorverwarmen op de hoogste stand. De paprika’s 10-15 minuten grillen. Halverwege keren. De paprika’s ca 5 minuten afgedekt laten afkoelen. Met een scherp mesje de velletjes eraf trekken. De paprika’s halveren, eventueel vocht opvangen, zaad en zaadlijsten verwijderen.
De paprika’s in repen snijden en op een schaal rangschikken. Citroen uitpersen. Knoflook pellen en hakken. In een kommetje het vocht van de paprika’s samen met olijfolie, knoflook, citroen, kappertjes, peper en zout tot een dressing kloppen.
De stukjes chorizo door de dressing mengen en over de paprika’s sprenkelen. Serveer op kamertemperatuur.