Ingrediënten

  zout en peper
  wat olie voor het invetten
  3 appels (bijv. Elstar)
  2 1/2 dl. slagroom
  400 gram rundergehakt
  450 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  1 prei
  1 zakje Tikka Masala Curry Base Mild (80 gram)
  100 gram geraspte belegen kaas
  2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak de prei schoon en snij hem in ringen. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij het vruchtvlees in plakjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt in ongeveer 4 minuten rul. Roer de Tikka Masala door het gehakt en voeg
1 1/2 dl water toe. Laat dit ca. 3 minuten op laag vuur staan.
Vet een ovenschaal in en verdeel de appel over de bodem. Beleg de appel met prei, het gehaktmengsel en de aardappelschijfjes. Roer wat zout en peper door de slagroom. Schenk de slagroom over de schotel en bestrooi met geraspte kaas. Laat de ovenschotel in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar worden.