Ingrediënten

  2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  500 gram witlof
  4 eetlepels olijfolie, extra vierge
  zout en versgemalen peper
  1 eetlepel balsamico-azijn
  75 gram ontbijtspek, in plakjes
  1 sjalot, gesnipperd

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verhit de grillpan. Leg de plakjes spek erop en gril het vlees aan beide kanten goudbruin en krokant. Snij het spek in dunne reepjes. Roer in een kommetje de sjalot met de azijn en wat zout en peper door elkaar. Laat de sjalot ongeveer 5 minuten marineren. Roer er vervolgens de spekjes en olie door. Snij 1 cm van de onderkanten van de stronkjes witlof af. Snij de stronkjes over de lengte doormidden. Verhit de grillpan weer. Bestrijk het witlof met wat olie en gril het witlof aan beide kanten ongeveer 10 minuten goudbruin en krokant. Schep in kom het witlof met de spekjesdressing en peterselie door elkaar.