Ingrediënten

  1 theelepel gedroogde dragon
  1 theelepel mosterd
  125 ml cr?me fra?che
  100 g abdijkaas (bijv. P?re Joseph)
  2 eetlepels bieslook (fijngeknipt)
  2 eetlepels selderij (fijngehakt)
  1 theelepel citroensap
  125 g zachte roomboter
  1 teentje knoflook (geperst)
  2 eetlepels olijfolie
  1 kg panklare mosselen

Bereidingswijze

Voor 8 personen.
Oven voorverwarmen op 200 ?C. Mosselen grondig wassen en controleren. Kapotte schelpen en open exemplaren die na een tik niet sluiten weggooien. In pan olie, knoflook en mosselen mengen. Mosselen afgedekt 6-8 min. koken, tot alle mosselen openstaan. Regelmatig omschudden. Dicht gebleven mosselen verwijderen. In kom boter, citroensap, selderij en bieslook tot kruidenboter mengen. Boven andere kom abdijkaas grof raspen. Cr?me fra?che, mosterd en dragon erdoor roeren. Beide mengsels op smaak brengen met zout en peper. Mosselen in vergiet goed laten uitlekken. Elke mossel losmaken en een schelphelft afbreken. Mosselen in schelp op bakplaat leggen. Selderijboter over helft van mosselen verdelen. Kaasroommengsel over rest van mosselen verdelen. In midden van oven mosselen 8-10 min. gratineren. Mosselen op schaal leggen en warm serveren.