Ingrediënten

  1/8 liter slagroom
  2 eetlepels Metaxa (of cognac of vieux)
  versgemalen peper
  zout
  snufje suiker
  75 gram feta, in kleine blokjes
  4 plakjes jong belegen kaas
  4 takjes verse dille
  1/8 liter gezeefde tomaten
  2 lente-uitjes, in ringetjes
  1 eetlepel roomboter
  200 gram gepelde, gekookte garnalen

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de garnalen over vier lage, ronde ovenschaaltjes. Bak de lente-uitjes kort in de hete boter en voeg de gezeefde tomaten, slagroom en Metaxa toe. Koop het op hoog vuur even door tot een licht gebonden saus en breng die op smaak met zout, peper en suiker.
Verdeel saus en feta over de garnalen en leg in ieder schaaltje een plak kaas. Zet de schaaltjes 10-15 minuten in de oven tot de bovenkant lichtbruin kleurt. Garneer met dille en dien op met knapperig, vers witbrood.