Ingrediënten

  600 gram (oranje) linzen
  100 gram bloem
  3 a 4 eetlepels scherpe paprikapoeder
  2 eetlepels olijfolie
  2 theelepels gemalen koriander
  olijfolie, om te frituren
  verse koriander
  grof zeezout

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Kook de linzen gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in ruim water met zout. Houd ca 4 eetlepels linzen apart en pureer de rest in de keukenmachine. Voeg olie, paprika en gemalen koriander toe en net zoveel bloem tot een vochtige, samenhangende massa ontstaat die neet (meer) aan je handen blijft kleven. Verhit de olie. Vorm met vochtige handen balletjes van de linzenpuree en rol ze even door de niet gepureerde linzen. Frituur met een paar tegelijk in de hete olijfolie. Schep uit de olie, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met verse koriander en zeezout.

Ook lekker als bijgerecht bij een curry.