Ingrediënten

  400 gram eekhoorntjesbrood
  1 teentje knoflook, uitgeperst
  1 1/2 dl slagroom
  1 eetlepel droge sherry
  4 eetlepels olijfolie
  1 eetlepel gehakte peterselie
  zout, versgemalen peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Borstel het eekhoorntjesbrood schoon, snij de uiteinden van de steeltjes eraf en snij ze in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Doe het eekhoorntjesbrood erbij, roer de uitgeperste knoflook erdoor en kruid het geheel met zout en peper. Laat het eekhoorntjesbrood in 10 minuten bruin worden. Roer vervolgens de slagroom en de sherry erdoor. Laat onder voortdurend roeren 2 tot 3 minuten koken tot de saus is ingedikt. Verdee het mengsel over 4 borden, garneer met peperselie en dien direkt op. Lekker met stokbrood.