Ingrediënten

  3 eetlepels (maiskiem of zonnebloem) olie
  12 drumsticks
  175 ml honing
  6 eetlepels grove mosterd
  peterselie, ter garnering
  2 eetlepels witte-wijnazijn
  2 eetlepels Franse mosterd

Bereidingswijze

Voor 12 stuks.

Kerf de drumsticks op enkele plaatsen diep in met een scherp mes.

Vermeng in een grote, niet-metalen schaal de honing, beide soorten mosterd, de azijn en de olie. Schep de drumsticks om in deze honingmarinade. Dek de schaal af met vershoudfolie en plaats hem 2-3 uur (of liefst de hele nacht) in de koelkast.

Verwarm de grill voor op een matige stand. Leg de drumsticks op een rooster en gril ze 25 minuten tot ze gaar zijn: keer ze tussentijds regelmatig en bestrijk ze af en toe met wat marinade. De drumsticks zijn gaar als er na inprikken op het dikste gedeelte helder sap uitstroomt.