Ingrediënten

  1 teentje knoflook, doormidden
  fijngesneden munt, om te bestrooien
  zout en versgemalen zwarte peper
  een mooie smal stokbrood
  2 sjalotjes, fijngesneden
  2 eetlepels witte wijn
  3 plakken prosciutto
  2 eetlepels olijfolie, plus extra om te besprenkelen
  140 gram diepvriesdoperwtjes
  12 dunne sneetjes stokbrood

Bereidingswijze

Extra nodig: keukenmachine
Voor 12 stuks.

Smoor de sjalotjes 3 minuten in de olie tot ze glazig zijn. Voeg de doperwtjes en de wijn toe en laat ze de gesloten pan in 4 minuten gaar worden.

Snij elke plak prosciutto over de breedte doormidden en daarna in de lengte zodat er 12 stukjes zijn. Meng de doperwtjes en sjalot met zout en peper naar smaak in een keukenmachine tot een grove puree.

Rooster de sneetjes stokbrood goudbruin (in oven, broodrooster of onder de grill). Wrijf een kant van de toast in met knoflook, schep er een lepel doperwtenpuree op en garneer met een kruk van ham. Besprenkel ze naar smaak met wat olijfolie en maal er wat peper over.

Bestrooi de crostini met munt en dien ze direct op.