Ingrediënten

  1 bosje platte peterselie, fijngehakt
  4 lente-uitjes, fijngehakt
  1-2 eetlepels olijfolie
  5 dl warm water
  1/2 theelepel zout
  300 gram couscous
  1/2 ingelegde citroen, fijngehakt
  1 eetlepel boter, in blokjes
  1 bosje verse koriander, fijngehakt
  1 bosje verse munt, fijngehakt

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schep de couscous in een ovenschaal. Roer het zout door het water en schenk het water over de couscous. Dek de schaal af en zet de couscous 10 minuten apart om het water op te nemen. Druppel de olie over de couscous. Wrijf de olie met je vingers door de korrels om klontjes los te breken en de couscous luchtig te maken. Schep de lente-ui en de helft van de kruiden erdoor. Strooi de blokjes boter erop en bedek de schaal met een stuk aluminiumfolie of vochtig vetvrij papier. Laat de couscous in 15 minuten goed warm worden in de voorverwarmde oven. Roer de korrels los met een vork en stort de couscous op een voorverwarmde serveerschaal. Schep de rest van de kruiden erdoor en strooi de ingelegde citroen erover. Serveer warm met gegrild vlees, vis- of groentegerechten.