Ingrediënten

  zout en peper
  1 eetlepel suiker
  4 eetlepels witte wijnazijn
  6 eetlepels mayonaise
  150 ml zure room
  1 ui
  2 grote wortels
  1 witte kool (ca 1,4 kg)

Bereidingswijze

Voor 6 personen. Verwijder de buitenste bladeren van de kool en gooi ze weg. Was de kool en snij hem in vieren. Snij de harde kern eruit. Snij of rasp de kool in fijne reepjes in een kom. Maak de wortels schoon, rasp ze en voeg ze toe aan de kool. Pel en snipper de ui en voeg hem toe aan de kool. Meng voor de saus de zuur room, mayonaise, witte wijnazijn en de suiker. Breng op smaak met zout en peper. Meng de koolsalade en de saus het liefst met de hand, zo wordt de kool wat zachter. Zet het geheel ca. 4 uur in de koelkast. Proef de salade en breng hem zonodig opnieuw op smaak met azijn, zout en peper.