Ingrediënten
1 teentje knoflook
zout en peper
1/8 liter slagroom
1 pot visfond (380 ml)
2 dl witte wijn
1 stukje gember van ca 4 cm
3 eetlepels olie
125 gram cocktailgarnalen
Bereidingswijze
Hapje voor 6 personen.
Benodigdheden: keukenpapier, 6 borrelglaasjes.
Gember schillen en in plakjes snijden. In pan gember, fond en wijn aan de kook brengen en op hoog vuur tot 1/3 van hoeveelheid vocht laten inkoken.
Knoflook pellen en halveren. Cocktailgarnalen goed droogdeppen met keukenpapier. In wok olie verhitten. Knoflook en garnalen ca 2 a 3 minuten in hete olie bakken.
Room bij ingekookt vocht schenken en op hoog vuur tot helft laten inkoken. Gember uit pan scheppen. Saus op smaak brengen met zout en peper.
Garnalen over borrelglaasjes verdelen. Saus erover schenken. Direct serveren.
Recente reacties