Ingrediënten
100 ml romige kokosmelk (pakje Conimex)
150 gram suiker
1 stengel citroengras (sereh), gekneusd
2 eieren, gesplitst
1 limoen, schoongeboend, geraspt, geperst
150 gram ricotta
5 vellen fillodeeg, ontdooid
2 eetlepels milde olijfolie
4 ingevette eenpersoonstaartvormpjes
50 gram poedersuiker + wat extra om te bestrooien
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Breng de kokosmelk met 50 (gewone) gram suiker en de citroengras aan de kook, laat van het vuur 30 minuten intrekken, zeef het daarna. Laat 100 ml water met de rest van de (gewone) suiker (bewaar 1 eetlepel suiker) en de limoenrasp inkoken tot een lichte siroop. Laat hem afkoelen en roer het limoensap erdoor.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix de eierdooiers met 1 eetlepel (gewone) suiker lichtgeel, voeg al kloppend de kokosmelk en de ricotta toe.
Bestrijk het fillodeeg met olie en snijd elk vel in vieren. Bekleed elk vormpje met 5 deeglapjes, draai het steeds een kwartslag. Schep het ricottamengsel erin en bak 15-20 minuten in de oven.
Verwarm de ovengrill voor. Mix de eiwitten met een mespunt zout bijna stijf. Voeg de poedersuiker in 2 porties toe en klop het eiwit stijf en glanzend. Spatel het met pieken op de taartjes en grill ze 3 minuten in de oven. Bestrooi de taartjes met poedersuiker en serveer met de siroop.
Recente reacties