Ingrediënten

  100 gram pure chocolade, in stukjes
  100 ml melk
  1 vanillestokje
  400 ml slagroom
  4 eierdooiers
  100 gram witte basterdsuiker

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Benodigdheden: 4 lage vaste ovenschaaltjes (150 ml).

Kan dag van te voren: Oven voorverwarmen op 125 graden. Vanillestokjes opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen. In pan met dikke bodem slagroom met melk, vanillestokje en -merg langzaam aan de kook brengen. Pan van vuur nemen, vanillestokje verwijderen en chocolade in room laten smelten.
In kom dooiers loskloppen met suiker (wat suiker achterhouden voor het later karameliseren van de cremes in de oven). Het room geleidelijk al kloppend door ei mengen.
Chocoladeroom over vormpjes verdelen. Vormpjes op bakplaat in midden van oven zetten en cremes in ca. 45 minuten stevig laten worden. Laten afkoelen en cr?mes in koelkast door en door koud laten worden.
Bereiding: grill voorverwarmen. Vormpjes uit koelkast nemen en bestrooien met rest van rest van basterdsuiker. Cremes op rooster vlak onder hete grill schuiven en suiker in 1-2 minuten laten karameliseren.