Ingrediënten

  2 grote uien
  2 teentjes knoflook
  2 groene paprika’s
  2 grote blikken bruine bonen
  1 blikje mais, 300 gram
  500 gram rundergehakt
  1 blikje tomatenpuree, 150 gram
  1 zakje mix voor chili con carne
  1 blik gepelde tomaten, 400 gram
  zout en peper
  100 gram geraspte oude kaas
  tortillachips

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Pel en snipper de uien en de knoflook. Maak de paprika’s schoon en hak ze in stukjes. Laat de bonen en de mais uitlekken. Bak het gehakt rul en bruin. Voeg de uien, knoflook en de paprika bij het gehakt en bak deze even mee.
Voeg de tomatenpuree, het zakje mix, de gepelde tomaten met het vocht en 1/2 dl water toe en breng dit aan de kook.
Voeg de uitgelekte bonen en de mais toe. Laat het geheel nog ongeveer 10 minuten sudderen. Breng het vervolgens op smaak met zout en peper.
Serveer de chili con carne met geraspte kaas en tortillachips.