Ingrediënten
400 gram ossenhaas, zonder vet
2 eetlepels citroensap
1 dl olijfolie extra vierge
2 ansjovisfilets
1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
1 sjalot, gesnipperd
1 theelepel dyonmosterd
1 eetlepel fijngesneden augurk
50 gram parmezaanse kaas, dun geschaafd
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Leg de ansjovisfilets even in wat melk, laat ze uitlekken en dep ze droog.
Leg het vlees, verpakt in plasticfolie, minstens 4-5 uur in de vriezer. Dan is het zo stevig dat het in flinterdunne plakjes gesneden kan worden.
Snij het vlees met een goed scherp koksmes dwars op de draad, in zo dun mogelijke plakjes. Je kunt als het nodig is de plakjes tussen plasticfolie op een plank, nog wat dunner slaan met de platte kant van een breed, zwaar mes, of ze met een deegroller iets dunner uitrollen. Pas op dat je de plakjes niet stuk rolt.
Meng voor de dressing de ingredi?nten heel kort, in de keukenmachine of met een staafmixer, zodat het niet al te fijn is maar wel dik-vloeibaar.
Verdeel de plakjes vlees dakpansgewijs in cirkels over 4 grote, platte borden. Besprenkel ze met de dressing en bestrooi de carpaccio met krullen dungeschaafde parmezaanse kaas.
Recente reacties