Ingrediënten

  sap van 1 limoen
  1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
  versgemalen zwarte peper, zout
  2 dikke plakken verse ananas van ca 250 gram per stuk, in hele kleine stukjes gesneden
  400 gram verse tonijn, aan 1 stuk
  2 eetlepels bieslook, fijngesneden
  2 eetlepels verse koriander, fijngesneden
  merg van 1 vanillestokje

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Leg de tonijn 1 uur in de diepvries zodat hij steviger wordt.
Klop het liemoensap met de peper, vanillemerg, koriander en bieslook tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de ananasstukjes erdoor en laat het geheel uur staan. Dek af met plasticfolie zodat de ananas niet uitdroogt.
Snij de tonijn direct uit de virezer in flinterdunne plakken.
Spreid de tonijn uit op vier borden en schep het ananasmengsel in het midden. Maal er wat zwarte peper overheen.