Ingrediënten

  1 groentebouillontablet
  500 gram witte asperges
  nootmuskaat
  zwarte peper
  zout
  150 ml slagroom

Bereidingswijze

Benodigdheden: keukenmachine of staafmixer. Voor 4 personen. Schil de Asperges met een aspergeschiller vanaf vlak onder de punt naar beneden. Snij de houtige onderkant op ca 2 cm van de asperges af. Snij de asperges in stukjes en houd de aspergepunten apart. Kook de aspergepunten in een pan met 4 dl water en de bouillontablet in ongeveer 4 minuten zachtjes gaar. Haal de punten met een schuimspaan uit de pan en hou de apart. Kook de aspergepunten in dezelfde pan in ca 8 minuten gaar. Pureer de stukken met het kookvocht in een keukenmachine of met de staafmixer. Klop 1/2 dl slagroom tot dik, vloeibaar. Verwarm de aspergesoep en roer er de aspergepunten en de rest van de (niet geklopte slagroom) door. Breng op smaak met zout en peper en verdeel de soep over 4 kommetjes. Schep wat van de geklopte slagroom erop en bestrooi met wat nootmuskaat. Serveer met stokbrood.