Ingrediënten

  4 dl volle melk
  1 dl slagroom
  30 gram pure chocolade
  50 gram kristalsuiker
  5 eierdooiers
  2 theelepels vanille-essence
  2 eetlepels instant espressokoffiepoeder

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Benodigdheden: ijsmachine. Giet de melk in een pan en verwarm deze tot net onder het kookpunt. Roer er de suiker en de slagroom door. Haal de pan van het vuur zodra de suiker gesmolten is. Klop de eierdooiers los in een kommetje en klop er 2 eetlepels hete melk door. Giet dit mengsel al roerend in de pan bij de hete melk. Doe er ook de stukjes chocolade bij. Zet de pan op laag vuur en verwarm al roerend tot net onder het kookpunt. Let op: het mengsel mag niet koken! Giet het mengsel door een zeef in een kom om klontjes te verwijderen. Los de instant espressokoffiepoeder op in 2 eetlepels melk en roer dit door het mengsel. Roer ook de vanille essence door. Zet de kom 2 uur afgedekt in de koelkast. Doe het mengsel in een ijsmachine en maak er ijs van.