Ingrediënten

  750 gram aardappelen
  3 uien
  margarine
  35 gram maizena
  3 eieren
  zout en peper
  1/2 theelepel tijm
  225 gram Boursin
  10 sprietjes bieslook

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Kook ze in ca. 10 minuten in een pan met ruim kokend water . Doe ze over in een vergiet en spoel ze af met koud water. Pel de uien en snij ze in ringen.
Vet een springvorm in en leg er om en om een laag aardappelplakjes en uiringen in. Roer de maizena en een kopje met 2 eetlepels koud water tot een glad papje. Klop in een kom de eieren los met zout, peper en tijm. Knip de bieslook erboven fijn. Roer in een kom de Boursin los en roer het eimengsel en het maizenapapje erdoor. Schenk het kaas-eimengsel over de inhoud van de springvorm. Bak de aardappeltaart in het midden van de oven in ca. 50 minuten goudbruin en gaar.