Ingrediënten

  200 gram gerookte zalm
  3 eetl room
  4 haringen
  wat groene sla
  2 eetl creme fraiche
  bakje shiso purper
  40 gram blokjes augurk
  peper en zout
  1/2 eetl gesn verse bieslook
  200 gram haricots verts
  1 eetl gehakte groene kruiden
  1 eetl mayonaise

Bereidingswijze

Bekleed 4 kommetjes/koffiekopjes met plasticfolie en leg hierin de plakjes zalm zodanig dat de plakken nog wat over de rand hangen.
Snijd de haringfilets in blokjes, aanmaken met 1 eetl creme fraiche, augurk, bieslook, peper en zout naar smaak. Vul de kopjes met dit mengsel, druk de vulling stevig aan en sla de overhangende zalm terug. Laat de bonbons 3 uur opstijven in de koeling.
Kook de haricots verts beetgaar, afspoelen onder koude kraan. Maak een sausje van de slagroom, mayonaise, rest creme fraiche en de groene kruiden
Stort de bonbons midden op de borden en leg hier de boontjes, sla en eventueel de shiso purper(staat mooi) omheen. Schep de saus over de bonbons.
Het originele gerecht wordt gemaakt met rauwe plakjes tonijn i.p.v. zalm. Ik heb dit veranderd
i.v.m. bereiding en smaak.