Ingrediënten

  1 glaasje cognac
  3 uien, ragfijn gehakt
  2 teentjes knoflook, uit de knijper
  125 gram vet spek
  250 gram varkenslever
  800 gram varkensschouderfilet
  zwarte peper, grof gemalen
  zout
  spek om de bovenkant mee af te dekken

Bereidingswijze

Maal het vlees in de keukenmachine. Je kunt zelf bepalen of je het grof of fijn wilt. Meng het vlees met de andere ingrediënten en vul de patévorm ermee.
Verwarm de oven voor op 170 graden. Dek de pat? af met het spek en het deksel. Zet de vorm in een braadslee in de oven en giet kokend water in de braadslee. Bak anderhalf uur, laat daarna afkoelen en zet minimaal een etmaal in de koelkast voor je hem serveert.
Voor je de paté serveert laat je hem op kamertemperatuur komen. Serveer in de vorm, omdat er geen eieren in zitten is hij te rul om te storten.