Ingrediënten

  2 eieren
  1 teen knoflook
  30 gram gepelde walnoten
  3/4 dl olijfolie
  3 eetlepels citroensap (versgeperst)
  1 theelepel vloeibare honing
  zout en peper
  500 gram gekookte bieten
  7 gram verse dille

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Benodigdheden: keukenmachine

Eieren in ca. 10 minuten hard koken, onder koud water afspoelen en af laten koelen. Intussen knoflook pellen. Walnoten met knoflook in keukenmachine fijn malen. Olie er in een dun straaltje bijschenken. Citroensap en honing erdoor kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Bieten schillen en in plakken van ca. 1/2 cm dik snijden, op platte schaal rangschikken. Eieren pellen, in plakjes snijden en over bietjes verdelen. Dressing erover schenken. Dille erboven in stukken knippen.