Ingrediënten

  2 uien
  30 gram boter
  1 theelepel gemberpoeder
  1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
  1 kippenbouillontablet
  1 zakje saffraan (0,05 gram)
  2 kaneelstokjes
  5 kruidnagels
  250 gram basmatirijst
  zwarte peper

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Ui pellen en fijn snipperen. In hapjespan boter smelten en uien, gemberpoeder en nootmuskaat ca. 3 minuten op zacht vuur fruiten. Bouillontablet, saffraan, kaneelstokjes, kruidnagels en 5 dl. water toevoegen en bouillon aan de kook brengen.
Rijst toevoegen en in ca 15 minuten op zacht vuur afgedekt gaarkoken. Rijst met vork doorroeren, kaneelstokjes en kruidnagels verwijderen en rijst op smaak brengen met peper. Rijst nog even laten uitdampen.

Lekker bij ooster kip- en groentegerecht.