Ingrediënten
50 gram kristalsuiker
4 eieren
20 lepels melk
sap van 1 citroen
4 rijpe bananen
20 gram maïszetmeel
boter
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Benodigdheden: 4 soufflévormpjes.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen met een vork en besprenkel ze met citroensap. Meng het goed en zet even aan de kant. Breng de melk aan de kook. Scheid de dooiers van het eiwit. Klop de dooiers met de suiker en klop de eiwitten stevig.
Doe het maïszetmeel in een steelpannetje, giet er de hete melk over en laat enkele minuten indikken op zacht vuur onder voortdurend kloppen.
Haal het pannetje van het vuur af, voeg de eierdooiers toe en daarna de geprakte bananen. Meng alles goed en roer er dan het eiwit door.
Beboter 4 soufflévormpjes en giet het mengsel erin. Zet 15 minuten in de oven. Bestrooi de soufflés met wat suiker en zet nog even onder de grill.
Recente reacties