Ingrediënten

  4 bananen
  4 eetlepels honing
  1 theelepel vanillepoeder
  1/2 citroen
  2 sinaasappels
  1/4 liter slagroom
  2 grote kiwi’s
  2 eetlepels geroosterd amandelschaafsel

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Prak de bananen heel fijn en roer er 3 eetlepels honing en vanillepoeder door. Pers de halve citroen en 1 sinaasappel uit en giet het sap bij het bananenmengsel. Vermeng alles goed. Schep het mengsel in een diepvriesdoos en zet het 1 uur in de diepvries. Klop dan de slagroom stijf en schep deze luchtig door de bananen. Zet de doos terug in de diepvries en laat het geheel nog 3 tot 4 uur opstijven.

De kiwi-saus:
Schil de kiwi’s en snij ze in grote stukken. Pers 1 sinaasappel uit. Doe nu de stukken kiwi, het sinaasappelsap en 1 eetlepel honing in een keukenmachine. Pureer niet te lang zodat de pitjes nog heel blijven.
Verdeel de saus over vier dessertbordjes. Verdeel hierover de bolletjes bananenparfait. Garneer met amandelschaafsel.