Ingrediënten
4 bananen
4 eetlepels honing
1 theelepel vanillepoeder
1/2 citroen
2 sinaasappels
1/4 liter slagroom
2 grote kiwi’s
2 eetlepels geroosterd amandelschaafsel
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Prak de bananen heel fijn en roer er 3 eetlepels honing en vanillepoeder door. Pers de halve citroen en 1 sinaasappel uit en giet het sap bij het bananenmengsel. Vermeng alles goed. Schep het mengsel in een diepvriesdoos en zet het 1 uur in de diepvries. Klop dan de slagroom stijf en schep deze luchtig door de bananen. Zet de doos terug in de diepvries en laat het geheel nog 3 tot 4 uur opstijven.
De kiwi-saus:
Schil de kiwi’s en snij ze in grote stukken. Pers 1 sinaasappel uit. Doe nu de stukken kiwi, het sinaasappelsap en 1 eetlepel honing in een keukenmachine. Pureer niet te lang zodat de pitjes nog heel blijven.
Verdeel de saus over vier dessertbordjes. Verdeel hierover de bolletjes bananenparfait. Garneer met amandelschaafsel.
Recente reacties