Ingrediënten
4 bananen
spuitslagroom
suiker
kaneel
150 ml slagroom
50 gram boter
1 bak slagroomijs
1 zakje amandelsnippers
1 klein flesje rum
Bereidingswijze
Rooster de amandelsnippers ca. 4 minuten in een droge koekepan. Roer met een houten lepel en blijf erbij want de snippers verbranden snel. Als ze goudbruin zijn onmiddellijk uit de koekepan op en bord.
Snijd de bananen in de lengte doormidden en bestrooi de banaan op de snijkant met veel suiker en kaneel. Laat de schil zitten.
Smelt de boter in de koekepan en leg de bananen met het snijvlak naar onderen in de pan. Bak de bananen ca. 2 a 3 minuten. Draai ze daarna om en bak de schilkant. Voeg wat rum toe en steek dit aan. (nooit onder een werkende afzuigkap in verband met steekvlammen)
Haal de bananen uit de pan en roer met een houten lepel het aanbaksel los. Voeg de slagroom toe en
roer totdat de saus een beetje is ingedikt. Leg op elk bord twee banaanhelften en lepel de saus over de bananen. Garneer met een toefje slagroom en de geroosterde amandelsnippers en een bolletje ijs.
Recente reacties