Ingrediënten

  evt. beetje rode peper in kleine ringetjes
  sap van 1/2 limoen
  1 rijpe avocado
  1 eetlepel honing
  3 eetlepels olijfolie
  zout en eper
  100 ml vers geperste sinaasappelsap
  beetje rucola
  1 grote rijpe mango
  150 gram buffelmozzarella
  40 gram pijnboompitten

Bereidingswijze

Voor 4 personen. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en leg ze apart. Snij de mozzarella in ca. 1 cm grote blokjes. Schil de mango en snij het vruchtvlees rondom van de pit, snij het in 1 cm grote blokjes. Kook het sinaasappelsap tot de helft in. Doe het in een kom en roer het met zout, peper, rode peper, de olijfolie en de honing tot een vinaigrette. Halveer de avocado en verwijder de kern. Schil en snij het vruchtvlees in 1 cm grote blokjes. Bedruppel meteen met het limoensap om verkleuring te voorkomen. Breng de avocado op smaak met zout en peper. Zet voor het serveren een garneerring van ca. 8 op het bord vul met een laagje avocado. Doe de mozzarella en de mangoblokjes erop. Druk het geheel met een lepel aan en bedruppel met wat vinaigrette. Haal de ring eraf en bereid nog 3 borden op dezelfde manier. Maak de rucola aan met de overig vinaigrette en leg een aantal rucolablaadjes op elke mozzarellatorentje. Bestrooi met de pijnboompitten en serveer direct.