Ingrediënten

  2 rijpe, grote aubergines
  2 teentjes knoflook, fijngehakt
  3 eetlepels krachtige tomatensaus
  ca 125 gram belegen geitenkaas, in plakjes
  8 blaadjes basilicum
  versgemalen zwarte peper
  fijn zeezout
  bloem
  olijfolie

Bereidingswijze

Voor 4 personen.
Snij de aubergines in de lengte in plakken van 1/2 cm. Kook ze 1 minuut in lichtgezouten water (of stoom ze 5 minuten boven kokend water). Laat uitlekken en dep droog.
Roer de knoflook door de tomatensaus. Bestrijk de helft van de plakken met de tomatensaus, beleg ze met kaas en basilicum en bestrooi ze met peper. Leg de andere plakken erop en druk ze goed aan. Meng zout en peper door de bloem, haal de sandwiches er voorzichtig door en bak ze in 7-8 minuten om en om goudbruin in de olie.