Ingrediënten

  5 eetlepels olijfolie
  4 teentjes knoflook
  een paar takjes verse peterselie
  1 rode paprika
  1 groene paprika
  2 grote aubergines (ca 800 gram)
  1 eetlepel citroensap
  1 eetlepel rode wijnazijn
  zout en peper
  stuk feta

Bereidingswijze

Voor 10 personen.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Aubergines op enkele plaatsen inprikken met een vork. Aubergines en paprika’s onder hete grill schuiven. Groenten roosteren tot vruchtvlees zwart is en schil zwartgeblakerd (paprika 10 a 15 minuten, aubergine ca. 20 minuten). Groenten regelmatig keren. Paprika’s op een schaal leggen en ongeveer 10 minuten afgedekt laten staan. Aubergines iets laten afkoelen. Intussen walnoten fijnhakken. Feta in kleine blokjes snijden. Peterselie fijnhakken. Knoflook pellen.
Met een scherp mesje de schil van paprika’s en aubergines trekken. Paprika’s halveren zaadjes en zaadlijsten verwijderen en paprika’s in kleine stukjes snijden. In de keukenmachine het auberginevlees kort pureren. Knoflook erboven uitpersen. Terwijl de machine draait beetje bij beetje olie toevoegen. Machine uit doen en citroensap, azijn, paprika, walnoten, feta en peterselie erdoor mengen. Op smaak brengen en op kamertemperatuur serveren.