Ingrediënten
2 grote aubergines, geschild en in blokjes
1-2 theelepels kristalsuiker
2-3 teentjes knoflook, geperst
1-2 theelepels gemalen komijnzaad
2-3 grote rijpe tomaten, ontveld en gepureerd
1 bosje platte peterselie, fijngehakt
2-3 eetlepels olijfolie
zout en peper
sap van 1 citroen
1-2 theelepels harissa
Bereidingswijze
Voor 4 personen.
Stoom, bak of kook de aubergineblokjes tot ze zacht zijn. Prak ze daarna fijn met een vork.
Verhit de olie in een steelpan met een dikke bodem. Doe het komijnzaad en de knoflook erbij en bak ze 1-2 minuten, al roerend, op matig vuur tot je de komijn ruikt. Doe de tomaten, suiker, harissa en de helft van de peterselie erbij. Laat het geheel op laag vuur 15-20 minuten onder af en toe roeren sudderen, totdat een dikke saus ontstaat. Roer het citroensap en de geprakte aubergine erdoor; meng alles goed. Breng op smaak met zout en peper.
Laat het mengsel afkoelen in de steelpan. Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur. Garneer met de rest van de gehakte peterselie en serveer met brood.
Recente reacties