Ingrediënten

  150 gram salami in dunne plakken
  400 gram verse roomkaas
  witte peper
  5 rijpe Italiaanse tomaten, ontveld
  8 verse basilicumblaadjes
  peterselie
  zout
  2 middelgrote aubergines

Bereidingswijze

Voor 4 personen.

Was de aubergines en verwijder de uiteinden. Snij ze in plakken met een dikte van 1 – 1 1/2 cm. Snij de basilicumblaadjes in dunne reepjes. Halveer de ontvelde tomaten en snij het vruchtvlees in reepjes. Leg ze in een kom, strooi er een beetje zout en peper over en schep de basilicumreepjes erdoor.

Leg de aubergineplakken naast elkaar op het werkvlak. Beleg elke plak met salami. Roer in een kom de roomkaas los en voeg een beetje zout en peper toe. Schep op elke plak aubergine met salami een flinke toef roomkaas. Strijk de roomkaas zo gelijkmatig over de plakken uit. Verdeel de tomaten- en basilicumreepjes er erover. Leg de aangeklede plakken dakpansgewijs in een beboterde ovenschaal. Zet de schaal in het midden van de tot 180 graden voorverwarmde oven. Laat het gerecht in 25-30 minuten zachtjes gaar bakken.

Lekker met een gemengde salade en in repen gesneden Turks brood.