Ingrediënten

  scheutje limoensap
  1 teentje knoflook, fijngehakt
  grote bos koriander, alleen de blaadjes, fijngehakt
  2 eetlepels olijfolie
  4 eetlepels Griekse yoghurt
  4 grote aubergines

Bereidingswijze

Voor 10 personen. Zet twee gaspitten aan en leg de aubergines direct in de vlam, 2 per pit. In ongeveer 30 seconden zullen ze zwart zijn aan een kant, draai ze om en om totdat de aubergines zwartgeblakerd zijn. Doe de aubergines meteen in een plastic zak. Zodra ze afgekoeld zijn pel je de zwarte vel eraf. Doe het zachte auberginevlees in een vergiet en laat even uitlekken. Doe de aubergine dan in een schaal en prak het met een vork of in de keukenmachine fijn. Het hoeft niet helemaal een gladde puree te worden er mag nog een beetjes structuur in zitten. Roer de yoghurt, olijfolie en zout erdoor. Voeg dan de koriander, knoflook en wat limoensap toe. Lekker met reepjes pittabrood.