Ingrediënten
60 ml slagroom
peper
1 eidooier
zout
50 gram serranoham, plakjes
1 eetlepel citroensap
1/2 rijpe mango
500 gram groene asperges
Bereidingswijze
Benodigdheden: keukenmachine Voor 4 personen. Snij de houtige onderkant van de asperges af (ca 2 cm) en was de asperges. Schil de mango en snij het vruchtvlees los van de pit. Pureer de mango met het citroensap in de keukenmachine. Snij de ham in reepjes. Kook de asperges in een pan met ruim water en zout in 6 tot 8 minuten beetgaar. Klop ondertussen in een kleine steelpan (van het vuur af) de eidooier, slagroom en een snufje zout met een garde goed door elkaar. Zet de steelpan in een grotere pan met een bodem heet water (steelpan mag het water niet raken) en laat het eidooiermengsel al kloppend binden. Van het vuur af de mangopuree erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Laat de asperges uitlekken en verdeel ze over 4 borden. Verdeel de ham erover en serveer de saus ernaast.
Recente reacties