Ingrediënten

  60 ml slagroom
  peper
  1 eidooier
  zout
  50 gram serranoham, plakjes
  1 eetlepel citroensap
  1/2 rijpe mango
  500 gram groene asperges

Bereidingswijze

Benodigdheden: keukenmachine Voor 4 personen. Snij de houtige onderkant van de asperges af (ca 2 cm) en was de asperges. Schil de mango en snij het vruchtvlees los van de pit. Pureer de mango met het citroensap in de keukenmachine. Snij de ham in reepjes. Kook de asperges in een pan met ruim water en zout in 6 tot 8 minuten beetgaar. Klop ondertussen in een kleine steelpan (van het vuur af) de eidooier, slagroom en een snufje zout met een garde goed door elkaar. Zet de steelpan in een grotere pan met een bodem heet water (steelpan mag het water niet raken) en laat het eidooiermengsel al kloppend binden. Van het vuur af de mangopuree erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Laat de asperges uitlekken en verdeel ze over 4 borden. Verdeel de ham erover en serveer de saus ernaast.