Ingrediënten

  6 goudrenetten, in blokjes
  4 stevige handperen, in blokjes
  1 cm verse gember, geschild en geraspt
  40 gram boter
  1 vanillestokje
  4 eetlepels suiker
  125 gram tarwebloem
  125 gram koude boter in blokjes
  125 gram suiker
  125 gram gemalen amandelen
  2 theelepels koekkruiden

Bereidingswijze

Voor 6 tot 8 personen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter een ovenschaal en bestrooi de bodem met 1 eetlepel suiker. Laat de 40 gram boter smelten, schraap er het vanillestokje boven leeg, voeg de appel toe en bak op zacht vuur. Voeg de peer toe, de geraspte gember en 4 eetlepels suiker en laat 10 minuten garen.
Puls in de keukenmachine de ingredienten voor het deeg (125 gram tarwebloem, 125 gram koude boter, 125 suiker, 125 gram gemalen amandelen en 2 theelepels koekkruiden) tot het mengsel op nat zand lijkt.
Doe het fruit in de ovenschaal, verdeel er het kruimeldeeg over en zet 30 minuten in de oven.