Ingrediënten

  75 ml slagroom
  12 bolletjes stemgember
  4 zoete appels, ongeschild in partjes
  1 eetlepel anijszaad
  1 theelepel kaneel
  1 theelepel bakpoeder
  250 gram patentbloem, gezeefd
  5 eieren, op kamertemperatuur
  250 gram fijne kristalsuiker
  250 gram zachte roomboter

Bereidingswijze

Extra nodig: mixer en ingevette ovenschaal met inhoud van 2 tot 3 liter.

Voor 4 personen.

Verwarm de oven voor op 170 graden C. Klop de boter en suiker met een mixer in 5 minuten tot een luchtige massa. Voeg dan een voor een de eieren toe: elk ei moet volledig zijn opgenomen voordat het volgende ei wordt toegevoegd. het kan lijken alsof het beslag schift (dan wordt het bijna korrelig) maar dat verdwijnt zodra je later de bloem toevoegt

Spatel voorzichtig en beetje bij beetje de bloem, bakpoeder, kaneel en anijszaadjes door het beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de ovenschaal en steek de stukjes appel erin. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de cake in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.

Haal de cake uit de oven en laat hem minimaal 30 minuten afkoelen. Snij de gemberbolletjes in kleine partjes. Schep de cake op vier bordjes, leg de gember ernaast en schenk een beetje room over de gember.