Ingrediënten

  1 kg tomaten, in parten
  1/2 liter water
  1 kg zure appels, geschild, klokhuis verwijderd, in blokjes
  2 theelepels zout
  1 theelepel piment
  snuf verse nootmuskaat
  snuf cayennepeper
  1 eetlepel kerriepoeder
  1 eetlepel mosterdzaad
  150 gram lichte basterdsuiker
  75 gram sultanarozijnen
  1 teen knoflook, fijngehakt
  2 grote uien, gesnipperd
  600 ml cider of natuurazijn

Bereidingswijze

Voor ca. 1 liter (extra nodig: steriel potten met deksel) Doe de blokjes appel met het water in een grote pan. Breng aan de kook, draai het vuur lager en kook de appels tot ze zacht zijn (ongeveer 25 minuten), roer af en toe. Voeg evt. meer water toe. Doe de resterende ingredienten erbij en roer tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook. Draai het vuur dan heel laag en laat de chutney onder af en toe roeren 3 uur heel zacht koken tot hij lekker dik is. Breng op smaak met zout en peper. Doe de chutney in steriele potten, draai de deksels dicht en laat ondersteboven afkoelen.