Ingrediënten

  350 gram rijpe abrikozen (of 1 blik abrikozen 425 ml)
  1-2 eetlepels poedersuiker
  3 eetlepels sinaasappellikeur (of sinaasappelsap)
  1 eetlepel citroensap

Bereidingswijze

Benodigdheden: staafmixer, 6 ijsvormpjes (a ca 75 ml)en 6 ijsstokjes Voor 6 stuks. Giet kokend water over de abrikozen, laat ze schrikken onder koud stromend water en trek het vel eraf. Halveer de vruchten en verwijder de pit. Laat abrikozen uit een pot uitlekken. Pureer de abrikozen, het citroensap en de sinaasappellikeur of -sap met een staafmixer. Breng op smaak met de poedersuiker (als je abrikozen uit blik gebruikt voeg dan wat minder suiker toe). Vul de ijsvormpjes met het abrikozenmengsel tot ongeveer 1/2 cm van de rand. Steek de stokjes in het mengsel en zet de vormpjes minimaal 4 uur in de vriezer.